14 Skype voor- en nadelen

Skype is een communicatiedienst waarmee gebruikers gratis videogesprekken kunnen voeren met andere Skype-accounts. Instant messages en het delen van bestanden zijn ook gratis toegestaan. Voor degenen die geen telefoon gebruiken, biedt Skype ook maandelijkse abonnementsdiensten of kosten per minuut om Skype te bellen, zodat er nog steeds kan worden gecommuniceerd. Het is betrouwbaar, stabiel en veel mensen gebruiken het al jaren gratis en met succes.

Er zijn tal van belangrijke punten om te evalueren om te bepalen of het gebruik van Skype geschikt voor u is. Hier volgt een overzicht van enkele van de belangrijkste voor- en nadelen van Skype die tot nu toe zijn ontdekt.

Wat zijn de voordelen van Skype?

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van Skype is de mogelijkheid om tegenwoordig iedereen met een account te bellen zonder dat er iets in rekening wordt gebracht. Iemand in New York City kan videobellen met iemand in Singapore om zaken te bespreken, met familie te praten of zelfs benodigdheden te bestellen als ze dat willen. Families die gescheiden zijn door continenten of landen kunnen nog steeds in visueel contact blijven. Zelfs degenen die actief in het leger dienen, kunnen in contact blijven met hun familie.

Hier is een blik op enkele van de andere voordelen die Skype tegenwoordig kan bieden aan huizen en bedrijven.

1. Er zijn opties voor het delen van schermen beschikbaar via Skype.

Het wordt een stuk eenvoudiger om een ​​verkooppresentatie op afstand te presenteren dankzij de mogelijkheid om via Skype een scherm te delen. Met deze service kunnen vergaderingen worden gehouden en de informatie die moet worden gedeeld, kan door elke deelnemer afzonderlijk worden bekeken. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om discussies te vergemakkelijken, geïndividualiseerde effecten te creëren en informatie op een meer gedenkwaardige manier over te brengen.

2. Het is een service die ongelooflijk eenvoudig te installeren is.

Het enige dat nodig is om met Skype aan de slag te gaan, is te weten hoe u hun site kunt bezoeken of hun app kunt vinden en deze kunt downloaden. Van daaruit leiden de instructies op het scherm gebruikers door de rest van het installatieproces. In slechts enkele minuten kan Skype zichzelf configureren voor het systeem en het enige dat gebruikers hoeven te doen is ofwel een account aan het communicatieprogramma koppelen of een nieuw account starten. Zelfs zonder dat Skype nu is geïnstalleerd, duurt het maar een paar minuten om het in gebruik te nemen.

3. Het is een betrouwbare service die 24/7 contacten biedt.

Er zijn geen vaste tijden waarop mensen Skype mogen gebruiken. Het kan worden gebruikt wanneer het nodig is en veel van de contacten die via de service zijn toegestaan, zijn gratis. Veel oproepen worden met een paar klikken gestart en de dagen van verbroken oproepen zijn vrijwel voorbij. Gebruikers kunnen erop vertrouwen dat het programma een oproep via internet of een datasignaal laadt en plaatst wanneer ze willen bellen.

4. Het maakt een groepsgesprek mogelijk zonder dat groepsfuncties nodig zijn.

Een van de leukste eigenschappen van Skype is dat meerdere mensen met elkaar kunnen praten op één verbinding zonder andere apparatuur, diensten of kosten. Zolang er ruimte is voor de camera van een computer of smartphone, kan die persoon aan het videogesprek zijn en wordt zijn stem opgevangen door de microfoon zodat hij kan deelnemen aan het gesprek. Voor individuele gesprekken kan een headset echter net zo goed werken voor privégesprekken.

5. De betaalde abonnementen voor Skype zijn goedkoop.

In de Verenigde Staten beginnen abonnementen voor Skype al vanaf $ 2,99 per maand. In China zijn abonnementen zo laag als $ 1,19 per maand. Er is ook een gratis maand Skype Unlimited World die beschikbaar is voor gebruikers, waar onbeperkt gratis kan worden gebeld naar vaste en mobiele telefoons vanaf Skype en daarna slechts $ 13,99 per maand. Dit maakt het een van de meest betaalbare wereldwijde VoIP-services die vandaag beschikbaar is en hetzelfde account kan ook op elke computer of smartphone worden gebruikt.

6. Het biedt een veilige belervaring.

Er zijn veiligheidsmaatregelen getroffen om de informatie te beschermen die tijdens een Skype-oproep of -bericht wordt verzonden. Hoewel er vaak compromissen moeten worden gesloten met betrekking tot videovertraging of storingen in audiocommunicatie, kan een klein bedrijf snel en veilig gegevens verzenden via Skype en dit vaak gratis doen. Je kunt niet verslaan als het gaat om het toevoegen van iets aan een budgetlijn.

7. De service is veel beter geworden.

Skype gebruikt breedbandtechnologieën die andere vergelijkbare providers niet gebruiken. Het eindresultaat is een betere algehele gesprekskwaliteit die altijd goed is geweest. De onleesbare, onmogelijke gesprekken zijn tegenwoordig zeldzamer, hoewel de videovertraging soms voor een ongemakkelijk gesprek zorgt.

Wat zijn de nadelen van Skype?

Het belangrijkste nadeel is dat Skype een of andere vorm van een gegevensverbinding vereist, zodat deze kan worden gebruikt. Dit betekent dat het toegang nodig heeft tot een mobiel data-abonnement of internet. Hoewel de internetverzadiging recordniveaus bereikt en wereldwijd nog steeds toeneemt, heeft meer dan de helft van de wereldbevolking geen toegang tot gegevens. Dat betekent dat de helft van alle mensen in de wereld tegenwoordig Skype niet regelmatig kan gebruiken en moet vertrouwen op meer traditionele vormen van communicatie. Hier zijn enkele van de andere nadelen waarmee u rekening moet houden bij dit communicatiesysteem.

1. Het biedt weinig of geen toegang tot hulpdiensten.

Iemand heeft in noodgevallen geen toegang tot alarmnummers via Skype, behalve in specifieke gemeenschappen of rechtsgebieden. Individuen zouden niet-spoedeisende telefoonnummers kunnen bellen die vervolgens hun behoeften kunnen doorgeven aan de juiste afdeling, maar dit zou vertragingen veroorzaken bij de implementatie van de service. Onder de huidige structuur zijn moderne telefoondiensten nog betrouwbaarder.

2. Er zijn geen echte face-to-face interacties.

Hoewel videogesprekken leuk zijn omdat het visueel contact mogelijk maakt, kan Skype niet nabootsen wat een echte face-to-face interactie inhoudt. Er zijn tal van non-verbale communicatiesignalen die mensen aan elkaar doorgeven die Skype niet altijd oppikt met hun videofeed. Hoewel er verbeterde manieren zijn om over lange afstanden te communiceren, betekent dit dat er ook verbeterde manieren zijn voor miscommunicatie omdat de non-verbale communicatie is gemist.

3. Er is geen taalvertaalservice.

U kunt via Skype communiceren met mensen uit verschillende landen, maar er is momenteel geen manier om een ​​communicatielacune op te vullen als er taalverschillen zijn. Om met een videogesprek te kunnen communiceren, moeten beide partijen een gemeenschappelijke taal hebben. Bij instant messaging moet de tekst worden gekopieerd en geplakt op een vertaalsite om de betekenis van wat er is gezegd te bepalen.

4. Geluidskwaliteiten op Skype zijn gebaseerd op bandbreedte.

Als gebruikers een ISP met lage snelheid hebben, zal de kwaliteit van de oproep op Skype worden beïnvloed. Hetzelfde geldt voor gebruikers die zich mogelijk op een 3G-netwerk bevinden in plaats van een 4G-netwerk. Het hebben van internet- of datatoegang is soms niet voldoende om te kunnen bellen of verstaanbaar geluid te krijgen. Er moet voldoende bandbreedte beschikbaar zijn voor het gesprek en er moet een kwaliteitsmicrofoon aanwezig zijn, anders wordt de informatie die wel wordt doorgegeven traag en vervormd.

5. Achtergrondgeluiden worden vrij gemakkelijk opgepikt.

Als er iets gebeurt op de achtergrond van een kamer tijdens een Skype-gesprek, zal de microfoon dat geluid opvangen en verzenden. Er zijn geen milieubeperkende functies bij dit programma en deze app zoals bij moderne mobiele telefoons. Bepaalde headsets kunnen demping bieden, maar de kwaliteit is nog steeds inferieur aan telefoontechnologie en er zijn extra kosten om deze apparatuur aan te schaffen.

6. De informatie die via Skype wordt verzonden, kan worden onderschept.

Skype wordt via internet verzonden, dus ook al biedt het een veilige gespreks- en bestandsuitwisselingservaring, er is altijd een kans dat de informatie kan worden onderschept. Voor gezinnen die praten over hoe mooi het weer is of wat ze gaan eten, is dat geen probleem. Voor bedrijven die intellectuele eigendommen online delen, kan het onderscheppen van gegevens echter een zeer problematisch probleem zijn. Dit betekent dat niet elk bedrijf kan profiteren van de voordelen die deze VoIP-service biedt, omdat de risico’s veel groter zijn dan de voordelen.

7. De service kan volledig uitvallen.

In 2007 had Skype een storing van 48 uur. Dat kan altijd weer gebeuren. Zonder de mogelijkheid om te communiceren, zijn er meer risico’s die de gebruiker moet nemen en dat kan ertoe leiden dat sommigen back-upsystemen maken voor het geval dat.

De voor- en nadelen van Skype laten zien dat deze vaak gratis service mensen kan helpen om te communiceren, maar soms krijgen gebruikers waarvoor ze betalen met deze service. Er kunnen van tijd tot tijd hoofdpijn of problemen zijn om verbinding te maken met Skype, maar met gratis oproepen van gebruiker naar gebruiker, inclusief video-oproepen, die 24/7 beschikbaar zijn, zijn veel van de nadelen van Skype de occasionele hoofdpijn waard.

Leave a Comment