16 voor- en nadelen van iCloud-e-mail

Als je te maken hebt met ingewikkelde interfaces, meerdere tags en verwarrende configuratie-opties met je e-mail, dan kan het een lastig proces zijn om berichten naar anderen te verzenden. Dan is er nog de kwestie van het online verzenden van uw persoonlijke gegevens naar iemand in ruil voor toegang tot een account. Als je genoeg hebt van de rotzooi die dit proces veroorzaakt, is het misschien tijd om iCloud-e-mail eens te proberen.

Iedereen die een Apple ID heeft, kan zich aanmelden voor deze e-mailservice. Het enige wat je nodig hebt is de gratis identificatie. Deze stap geeft je toegang tot iTunes, de App Store en een eenvoudige manier om de berichten te beheren die elke dag binnenkomen.

Als je eenmaal een iCloud-adres hebt, kun je het nieuwe account zonder problemen toevoegen aan Outlook of andere providers omdat Apple de standaard IMAP-toegang eraan heeft gegeven. Je hebt geen POP-toegang als je deze optie kiest, maar het is een vrij eenvoudig installatieproces op de meeste apparaten.

Als u een betere e-mailervaring wilt, dan zijn hier de cruciale voor- en nadelen van iCloud-e-mail om te bekijken.

Lijst met de voordelen van iCloud-e-mail

1. Het biedt gebruikers een uitstekende spamfilter en archiefmap.

Als je genoeg hebt van het zien van een hoop spam in je inbox, dan is iCloud-e-mail iets waar je rekening mee moet houden. Hoewel geen enkel algoritme in dit opzicht 100% perfect is, heeft Apple dit product behoorlijk goed gemaakt. U kunt berichten ook als spam markeren om ze naar de map met ongewenste e-mail te verplaatsen, zodat ze geen probleem meer worden. Er is ook een verstandige archiefmap bij de service inbegrepen, zodat u de items kunt bewaren die zinvol zijn voor uw behoeften. U bent ook vrij om extra mappen toe te voegen die u verkiest om ervoor te zorgen dat uw berichten georganiseerd blijven.

2. Alle Apple-apparaten ondersteunen iCloud-e-mail.

Als je graag Apple-producten gebruikt, is het logisch om je gratis ID te gebruiken om een ​​account aan te maken. Alle apparaten die u bezit, worden geïntegreerd met deze service, zodat u geen berichten mist. Dat omvat de iPod Touch en Apple TV, naast iPhone-, iPad- en Mac-computers. Als u een Windows-pc gebruikt, kunt u deze nog steeds instellen om deze e-mailoptie ook te accepteren. Daarom is het zo’n eenvoudige en handige manier om elke dag e-mail te verzenden of te ontvangen. Het blijft bij je waar je ook bent op je favoriete apparaat.

Dit voordeel is vooral gunstig voor degenen die pushmeldingen willen ontvangen wanneer er een nieuwe e-mail in het account komt. Je ontvangt ze op elk apparaat, zodat je weet dat er iets op je wacht, of je nu in de buurt van een iPad, Mac of je iPhone bent.

3. Het is eenvoudig om iCloud-e-mail op elk apparaat te gebruiken.

Met Apple kun je e-mails of een antwoord opstellen met behulp van rich formatting. Je hebt toegang tot deze service met elke browser, net zoals je zou doen met Outlook of een ouder Hotmail-adres. Er is een eenvoudige set knoppen om items te ordenen of te verzenden, samen met de optie om berichten naar behoefte te slepen en neer te zetten. Met Mail Drop kunt u grote bestandsbijlagen verzenden. Als je een van je e-mails markeert in de iCloud, dan synchroniseert deze melding met de meeste andere programma’s. Vervolgens is er in elke map een uitgebreide zoekoptie waarmee u e-mails kunt vinden op ontvanger, onderwerp, inhoud of afzender. De informatie die u nodig heeft, is altijd binnen handbereik.

Als je je ooit hebt aangemeld voor een Apple ID, heb je al toegang tot deze e-mailoptie. Als je twee-factor-authenticatie hebt ingesteld, moet je je browser instellen. Vervolgens hebt u toegang tot uw e-mail, contactnotities, pagina’s en instellingen. Als je een iPhone hebt, kun je zelfs inloggen op je iCloud om hem te vinden als je hem op de een of andere manier bent kwijtgeraakt.

4. U kunt zich eenvoudig afmelden voor ongewenste e-maillijsten.

Uw iCloud-e-mailservice biedt u de mogelijkheid om u met slechts een paar klikken af ​​te melden voor lijsten. Het herkent wanneer u informatie ontvangt van een mogelijk ongewenste afzender. Dat maakt het makkelijker om je spam op een ander niveau te beheren. Er zijn filters beschikbaar die u kunt gebruiken voor het sorteren van berichten op basis van de criteria die u ook instelt, wat betekent dat het platform uw e-mails stuurt naar waar u ze wilt hebben. Je hebt zelfs de mogelijkheid om je iCloud-e-mail zo in te stellen dat alle inkomende items automatisch worden doorgestuurd als je dat wilt.

5. Er is een optie voor VIP-afzenders.

Wanneer u iCloud-e-mail gaat gebruiken, ziet u dat VIP-afzenders kunnen synchroniseren met het besturingssysteem. Hun berichten worden automatisch verzameld in speciale weergaven, waardoor het gemakkelijker wordt om de notities bij te houden die u tijdens het werk niet wilt missen. Het synchroniseert ook met je adresboek op je Apple-apparaten, waardoor je volledige toegang hebt tot de belangrijke gegevens in je leven.

6. Je hebt de mogelijkheid om e-mailaliassen te gebruiken in e-mail op iCloud.

Een e-mailalias geeft u de mogelijkheid om uw primaire adres voor een ontvanger te verbergen. Dit voordeel stelt u in staat om de e-mail die u ontvangt te beheren terwijl u de bronnen van ongewenste berichten in de gaten houdt. Apple geeft je de mogelijkheid om e-mail te verzenden en te ontvangen met een alias op dit platform, waarvan er op elk moment maximaal drie actief zijn. Als u 5 MobileMe-aliassen had voordat u uw account naar iCloud verplaatste, behoudt u dat aantal, tenzij u er een verwijdert.

Hoewel je geen van de alias-e-mailaccounts kunt gebruiken om in te loggen wanneer je je iCloud-account opent of er een aparte Apple ID mee aan te maken, zul je merken dat er nog steeds verschillende handige manieren zijn om van deze functie te profiteren.

7. U kunt tweefactorauthenticatie gebruiken voor uw iCloud-e-mail.

Dit voordeel is een beetje lastig, omdat het e-mailplatform niet de beveiligingsfunctie voor tweefactorauthenticatie bevat. U kunt het inschakelen voor uw Apple ID om ervoor te zorgen dat u de enige persoon bent die toegang heeft tot uw account. Zelfs als iemand uw wachtwoord of persoonlijke gegevens kent, heeft hij of zij toegang tot een ander apparaat of uw telefoon nodig om de zescijferige verificatiecode in te voeren die u ontvangt. Je ziet het aanmeldingsverzoek ook verschijnen op de andere Apple-apparaten die je gebruikt.

8. Apple kijkt niet naar de e-mails die u verzendt of ontvangt.

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen de overstap van Gmail naar Apple hebben gemaakt, is dat het bedrijf je berichten niet bekijkt met hun geautomatiseerde algoritmen. Er is meer privacy bij het gebruik van iCloud-e-mail, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over iemand rondsnuffelen waar ze niet hoeven te zijn. Ze zullen uw informatie ook niet in hun voordeel ontginnen, wat een groot probleem kan zijn bij andere providers. Is het je ooit opgevallen dat er advertenties op Facebook verschijnen nadat je een specifiek product in je e-mail hebt gezien?

9. Oude gebruikers kunnen nog steeds genieten van hun oudere e-mailadressen met iCloud-e-mail.

Als je al heel lang een Apple-e-mailadres hebt, kun je nog steeds de oudere extensies gebruiken in plaats van vast te zitten aan de @icloud.com-optie die nieuwe gebruikers krijgen. Het is een van de belangrijkste redenen waarom mensen met een @me.com- of @mac.com-e-mailadres besloten over te stappen. Het is een uniek punt dat alleen vergelijkbaar is met de gebruikers die hun Hotmail-adressen hebben behouden na de @live.com- en @outlook.com-tijdperken voor Microsoft. Wanneer u ook het voordeel van de e-mailaliassen toevoegt, is het veel gemakkelijker om uw identiteit op dit platform te beschermen in vergelijking met de andere die er zijn.

Lijst met de nadelen van iCloud-e-mail

1. De hoeveelheid online opslagruimte die je hebt is enigszins beperkt.

Als u besluit om het gratis iCloud-e-mailaccount met uw Apple ID te behouden, krijgt u 5 GB gratis opslagruimte om te gebruiken. Die gegevens worden gedeeld met documenten, back-ups en kalenders, dus het kan vrij snel opgebruiken als je foto’s wilt opslaan via deze service. Hoewel het vrij eenvoudig is om dingen via IMAP in te stellen, moet je toch enige kennis hebben om dat te laten gebeuren. U bent ook beperkt tot 20 MB wanneer u traditionele bijlagen naar een ontvanger verzendt. Mail Drop geeft je de mogelijkheid om tot 5 GB te gaan, afhankelijk van wat je al in je account hebt opgeslagen.

2. Als u iCloud-e-mail gebruikt, is deze niet toegankelijk via POP.

Als je meerdere e-mailadressen hebt waarmee je begint te jongleren, kan het een uitdaging zijn om met elk e-mailadres up-to-date te blijven, tenzij je ze onafhankelijk van elkaar inlogt. Daarom is POP zo’n handige optie. Hiermee kunt u de nieuwe berichten zien die binnenkomen zonder dat u meerdere aanmeldingen hoeft te gebruiken. Apple geeft je niet de mogelijkheid om iCloud-e-mail via POP te openen, wat betekent dat je in plaats daarvan door de browser of je e-mailapp op je iPhone of iPad moet gaan. Dit nadeel kan het leven voor sommige gebruikers ingewikkelder maken.

3. De spamfiltering kan het een uitdaging maken om sommige berichten te verzenden of te ontvangen.

Apple doet uitstekend werk in het verminderen van de spam die je in je inbox ziet, maar dat voordeel komt met een prijs. Mogelijk ontvangt u nooit een van de berichten die u van een serviceprovider moet hebben, omdat het iCloud-platform het als ongewenste e-mail identificeert. Als u tweefactorauthenticatie gebruikt voor uw websites en bevestigt via e-mail, komt dat bericht mogelijk nooit door voor u. Sommige gebruikers komen dit probleem nooit tegen en anderen zien het elke dag gebeuren, dus dit probleem hangt meer af van de redenen waarom u in de eerste plaats e-mail gebruikt.

4. Het aantal mailboxen wordt pas gesynchroniseerd als er nieuwe berichten worden aangevraagd.

Als u besluit iCloud-e-mail op uw mobiele apparaat te gebruiken, moet u uw tellingen gedurende de dag handmatig synchroniseren. Het geeft je alleen een bijgewerkte telling wanneer je een push of pull doorzet voor nieuwe berichten. Deze optie kan helpen om de batterij van uw mobiele apparaat te sparen, maar het kan enigszins vervelend zijn wanneer u deze tegenkomt op een laptop of desktop-app. Aangezien er geen permanente verbinding met de server is, is het aan jou om ervoor te zorgen dat je alle berichten ontvangt die je elke dag nodig hebt.

5. Extra opslagruimte kan duur zijn.

Als u al uw e-mails opslaat voor aansprakelijkheidsdoeleinden, dan is de prijs van extra opslagruimte iets waar u rekening mee moet houden. De meeste mensen betalen ongeveer $ 40 per jaar om 25 GB extra opslagruimte te krijgen boven het basisbedrag dat u gratis ontvangt. Dit probleem is niet van toepassing als u uw berichten niet opslaat. Sommige mensen vinden zelfs dat de kleine investering de moeite waard is, omdat iCloud-e-mail je niet veel reclame geeft zoals je uiteindelijk krijgt als je je aanmeldt voor een nieuw Outlook-account.

6. Er zijn momenten waarop u de toegang tot uw account kunt verliezen.

Als u zich aanmeldt bij iCloud-e-mail en geen vertrouwd apparaat beschikbaar hebt om uw tweefactorauthenticatie te verifiëren, kunt u een code laten verzenden per sms of automatisch bellen naar uw vertrouwde telefoon. Als u niet kunt inloggen, uw wachtwoord opnieuw instellen, toegang krijgen tot een vertrouwd apparaat of een verificatiecode ontvangen, moet u rechtstreeks contact opnemen met Apple om weer toegang te krijgen tot uw account. Het is een geautomatiseerd proces dat zo snel mogelijk werkt om u via uw identiteitsbewijs toegang te geven tot uw inbox, maar het kan enkele dagen of langer duren voordat het bedrijf uw identiteit verifieert. Daarom kan het soms lastig zijn om de meerdere inlogstappen te beheren.

7. Het is niet supergemakkelijk te gebruiken als je niet in de iOS-infrastructuur zit.

Wanneer uw primaire telefoon een Android-apparaat is en u liever een Windows-pc gebruikt, kan het hebben van een iCloud-e-mailadres meer problemen opleveren dan het waard is. Aangezien uw optie voor toegang zich in de browser bevindt, wordt de eenvoud van gebruik van dit platform teniet gedaan door de extra stappen die nodig zijn om toegang te krijgen tot uw berichten. Microsoft-gebruikers merken vaak dat het installatieproces van Outlook een stuk eenvoudiger vanaf hun apparaat te starten is, vooral als ze pushmeldingen willen via meerdere niet-Apple-platforms.

Conclusion

Als u al Apple-apparaten gebruikt, is iCloud-e-mail een zinvolle optie. Het is eenvoudig in te stellen en te gebruiken, en de premiumservices voor extra opslag hebben lage maandelijkse kosten die betaalbaar zijn voor de gemiddelde persoon. De kosten zijn vergelijkbaar met OneDrive van Microsoft. Dan kunt u genieten van berichten met naadloos delen van foto’s en documenten.

De voor- en nadelen van iCloud-e-mail zijn ook van toepassing op Windows-gebruikers. Er zijn enkele specifieke vergelijkingsproblemen waar u aan moet denken als u naar Outlook versus deze Apple-service kijkt, dus zorg ervoor dat u het platform kiest dat in de loop van de tijd het beste aan uw behoeften voldoet.

Leave a Comment