Voor- en nadelen van het gebruik van Skype voor Bedrijven-videoconferentiegesprekken

Waarom betalen voor videoconferenties als Skype gratis is?

Klanten vragen me vaak waarom ze geld moeten uitgeven aan videoconferentieoplossingen van commerciële kwaliteit als Skype gratis is. Ik denk dat dit een terechte vraag is.

Meestal draai ik de rollen om en vertel ik ze dat als Skype voor hen werkt, ze het moeten blijven gebruiken. Of, als iemand geen ervaring heeft met videoconferenties en niet weet wat voor soort videoconferentieoplossing ze zouden willen, zeg ik dat ze Skype of Google Hangouts moeten proberen. Ze zijn allebei gratis en Google Hangouts heeft video van betere kwaliteit.

Maar zodra ze hun hoofd beginnen te stoten tegen enkele van de beperkingen van Skype, weet ik dat ze klaar zijn voor het volgende gesprek.

Skype heeft zeker een aantal zeer aantrekkelijke voordelen:

  • Het is bijna alomtegenwoordig (meer dan 600 miljoen abonnees) en het is gemakkelijk te implementeren (ervan uitgaande dat uw IT-beleid dit niet verbiedt) en u kunt binnen enkele minuten aan de slag.
  • Het is gebruiksvriendelijk; iedereen heeft verhalen gehoord over oma die het gebruikten om contact te maken met hun kleinkinderen. Dus als oma het kan gebruiken, moet het eenvoudig zijn, wat niet altijd gezegd kan worden voor alle desktopvideoclients.
  • Het is gratis!

6 redenen waarom Skype misschien niet de juiste oplossing is voor uw zakelijke videoconferentiebehoeften

Skype heeft een paar beperkingen in de zakelijke omgeving, wat kan betekenen dat het niet geschikt is voor de videoconferentievereisten van uw bedrijf:

1. Betrouwbaarheid van audio-/visuele conferentiegesprekken met meerdere partijen

Skype werkt niet goed voor bellen met meerdere partijen. Dit is de nummer 1 klacht die ik hoor van Skype-gebruikers. Skype werkt goed van persoon tot persoon, maar zodra ze meer partijen aan een audio- of videogesprek beginnen toe te voegen, neemt de betrouwbaarheid af en besteden ze een aanzienlijk deel van de vergadertijd aan het beheren van het gesprek. Dan dringt het tot hen door dat Skype niet echt gratis is. Het kost hen veel geld om de technologie te beheren en Skype staat het zakendoen zelfs in de weg.

2. Audio/visuele integratie

Skype is niet eenvoudig aan te sluiten op een AV-systeem in een vergaderruimte. Mijn klanten zijn vaak op zoek naar een externe desktopgebruiker die verbinding wil maken met een vergaderruimte die geschikt is voor videoconferenties. Skype werkt goed voor de externe kant, maar proberen Skype (of een andere desktop-videoconferentieclient) te gebruiken in een vergaderruimte, met meer dan een paar mensen erin, werkt niet erg goed.

3. Meer dan 2 personen in een vergaderruimte voor videoconferenties

Gebruik Skype niet om meerdere mensen in een vergaderruimte te bekijken. Je zou een PTZ-camera moeten gebruiken met een groothoeklens en een grote brandpuntsafstand. De meeste USB-webcams zijn prima voor een of twee personen, maar helemaal niet geschikt voor een vergaderruimte. Er zijn USB-camera’s beschikbaar die je deze functies bieden, zie Vaddio’s EasyUSB-tools, maar ze kosten enkele duizenden dollars.

4. Wis audio voor meerdere mensen in audioconferenties

Om het geluid van een kamer vol mensen goed vast te leggen heb je Audio apparatuur nodig die meerdere speakers ondersteunt. Er zijn minimaal één of meer geavanceerde microfoons met echo-onderdrukking vereist. Er zijn op USB gebaseerde audioapparaten verkrijgbaar van Vaddio en Clear One, die kunnen worden gebruikt in directiekamers. Dus voor enkele honderden dollars kan heldere audio worden bereikt.

5. Kwaliteit van audio en video voor videoconferenties met VIP’s

De kwaliteit van Skype in de zakelijke omgeving is een punt van zorg. De kwaliteit van Skype-videogesprekken kan onbetrouwbaar zijn vanwege slecht geluid of slecht beeld. Dit is misschien goed genoeg als je te maken hebt met interne collega’s, maar niet voor je klanten of zakenpartners. Ik vind het niet erg om tegen een collega te zeggen dat hij de videoconferentiesessie moet laten vallen en mijn mobiel moet bellen, maar ik haat het als dit gebeurt met klanten of partners. Videoconferentiesystemen van zakelijke kwaliteit, zoals Movi van Cisco, de nieuwe oplossingen van Polycom of Vidyo, leveren uitstekend werk door een consistente gesprekskwaliteit te bieden. En Vidyo kan bandbreedte veel beter beheren dan Skype.

6. Veilige en vertrouwelijke videoconferenties

Skype is niet zo veilig als andere software voor videoconferentieoplossingen. Skype vertrouwt voor beveiliging op wachtwoorden voor gebruikerstoegang, en hoewel wordt gezegd dat de computer-naar-computer spraakoproepen versleuteld zijn, is de technologie van Skype eigendom van het bedrijf en zijn er zorgen naar boven gekomen – bijvoorbeeld . Beveiliging is een van de primaire onderliggende verplichte vereisten in het bedrijfsleven en zonder dat zijn veel IT-initiatieven DOA (Dead on Arrival). Als uw bedrijf te maken heeft met vertrouwelijke informatie, wordt een videoconferentiesysteem met een HTTPS-verbinding en versleutelingsopties ten zeerste aanbevolen.

Evalueer de videoconferentiebehoeften van uw bedrijf om de juiste oplossing te vinden

Dus als klanten me vragen: “Waarom niet gewoon Skype gebruiken?”, vraag ik ze:

  • Hoeveel tijd besteedt u aan het beheren van Skype?
  • Moet je Skypen in een vergaderruimte?
  • Is audio- en videokwaliteit belangrijk?
  • Heeft u nagedacht over het beveiligingsniveau dat u nodig heeft?

Als deze dingen niet belangrijk voor ze zijn, zeg ik dat ze Skype moeten blijven gebruiken! Als Skype aan hun zakelijke behoeften voldoet, is dat geweldig. Zo niet, dan help ik ze graag met het vinden van de juiste oplossing voor videoconferenties .

Als u worstelt met het vinden van een geschikte oplossing voor videoconferenties voor uw bedrijf, neem dan contact met ons op .

1 thought on “Voor- en nadelen van het gebruik van Skype voor Bedrijven-videoconferentiegesprekken”

Leave a Comment